In ce fel procedezi cand colaborezi cu o companie de renovari si amenajari interioare?
Numeroase familii decid sa lucreze cu societati comerciale de renovari si amenajari interioare sector 1. Daca acum 5-10 ani, aceasta era o alegere complicata, in momentul de fata procesul este mai usor. Firmele au adunat o experienta solida in acest sector, iar piata generoasa ne furnizeaza multiple societati comerciale de unde putem alege. O asemenea colaborare prezinta multe avantaje, si exista solutii indiferent de buget.
In cele ce urmeaza vor fi expusi pasii principali ai unui astfel de proiect:
1. Cerceteaza piata
Primul pas pe care e indicat sa-l faci este sa descoperi companiile de renovari si amenajari interioare din localitatea unde locuiesti, si apoi sa creezi o lista scurta cu acelea care par cele mai adecvate pentru lucrarea ta. Foarte frecvent, aceste societati comerciale se dedica unui anumit tip de proiecte, cum ar fi montatul gresiei, renovarea bailor sau placarile cu rigips. Va fi destul de dificil sa finalizezi un proiect complex cu o singura societate comerciala, de aceea trebuie sa verifici ca prestatorul ales poate oferi toate serviciile necesare.
2. Orienteaza-te spre compania care se potriveste nevoilor tale
Dupa ce ai creat o lista scurta cu companii adecvate pentru lucrare, e indicat intotdeauna sa verifici atent lucrarile anterioare facute de acestia – pentru a gasi proiecte similare cu al tau.
3. Pune la punct un prim contact
Prima discutie poate desena calea pe care se va desfasura relatia intre tine si societatea de renovari si amenajari interioare. Totodata, va fi posibil sa compari mult mai usor companiile selectate dupa ce ai discutat si cu angajatii care le reprezinta. Dupa dialogul despre detaliile tehnice, obtine intotdeauna o estimare aproximativa pentru finalizarea lucrarilor – pentru a intelege daca se va potrivi cu nevoile tale.
4. Stabileste un buget dedicat lucrarilor
Orice companie de calitate va intreprinde o analiza la fata locului, si va stabili un deviz cu toate activitatile ce trebuie executate, precum si tarifele lor. Astfel devine facil sa sa intocmesti un buget, si vei sti ce cheltuieli te asteapta. Cele mai multe companii de renovari si amenajari interioare pot oferi servicii suplimentare, si de obicei au grija personal de obtinerea materialelor si cooperarea cu diferiti furnizori.
5. Inceperea lucrarii
Cand ai sosit in acest moment, e gata deja etapa cea mai dificila a lucrarii. Planul de lucru este finalizat, materialele necesare sunt deja cumparate, si munca a inceput. In afara cazului nedorit in care se ivesc situatii neprevazute, deja poti sa incepi sa te gandesti la ziua in care vei reveni in spatiul renovat.
6. Obtine rapoarte intermediare si discuta eventuale schimbari
In fiecare moment cand este finalizata o etapa intermediara, managerul echipei ar trebui sa iti furnizeze un raport despre felul in care au avansat lucrarile. Asa, vei observa rapid daca lucrarea a fost executata conform schitei initiale, si daca suma anticipata nu a fost surmontata. Daca vrei realizarea unor schimbari, pune-le pe masa de discutii din timp, si consulta-te cu inginerul sau arhitectul pentru a vedea daca ele vor fi fezabile.
7. Receptia lucrarii
Atunci cand proiectul tau se finalizeaza, muncitorii vor face o ultima verificare pentru a fi siguri ca totul este OK. In acest punct ti se vor prezenta toate operatiunile efectuate, si ti se va inmana un raport final.
Chiar daca pe piata exista foarte multe societati comerciale din care sa selectezi, alegerea este una importanta, si se poate dovedi anevoios sa gasesti o firma serioasa de renovari si amenajari interioare sector 1, asa cum ti-ai dori. Atunci cand profesionistii pe care ii selectezi nu lucreaza in mod profesionist, timpul executiei se va prelungi fara rost, cheltuielile vor creste consistent, si nici nu vei primi ceea ce visai.